Waterlijn

In de afgelopen maanden hebben wij een VR-prototype gebouwd met als doel om mensen met elkaar te verbinden. Velen van ons hebben ervaren hoe het voelt als plots het sociale contact met anderen wegvalt, en we beperkt zijn tot het gebruik van (video)bellen om dit contact te behouden. Met Waterlijn willen wij ouderen die door welke omstandigheden dan ook geïsoleerd zijn of zich eenzaam voelen, helpen weer verbinding te maken met anderen.

Vanuit de eigen woonkamer kan de gebruiker een rustige, meditatieve ervaring instappen en deze ervaring doormaken met naasten.

Virtual Reality kan fysiek contact niet vervangen, maar kan non-fysiek contact wel verrijken. Lichaamstaal en de verbeelding van lichamelijke aanwezigheid helpen sterk bij het gedeeltelijk herstellen van fysiek contact.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van VR binnen uw organisatie? Stuur mij een persoonlijk bericht en ontmoet ons team in Virtual Reality. Wij sturen u dan een VR bril + prototype op, en laten u graag de mogelijkheden zien vanuit het bootje!